site map mosaics marti
  Inici · Orígens · Mosaics · Realitzacions · Notícies · Contactar · Zona clients

Orígens

 

mosaics marti

mosaics martimosaics marti

Durant la segona meitat del segle XIX es desenvolupen els productes derivats del ciment. Un apartat particular d’aquests derivats va ser el paviment o mosaic hidràulic.

En els origens de la fabricació del paviment hidràulic les premses eren manuals. Poc a poc, l’aplicació del vapor va substituir amb ventatja l’acció de l’home en favor de les premses. Les màquines alleugerien la feina, però, en última instància, eren les mans de l’operari que asseguraven un producte ben acabat i de qualitat.

Els mosaics hidràulics arriben a la seva máxima esplendor amb el modernisme. Els arquitectes modernistes, dissenyan els mosaics que llueixen en els principals edificis i obres de finals del segle XIX i inicis del XX.

L’any 1913 Bernat Martí i Arlandís obria el seu taller de mosaics a Manresa. La nissaga continuà amb els seus fills Bernat, Ricard i Pere.

A finals de la dècada dels 50, la pressió d’altres productes (terrassos, ceràmiques, gres) fan desaparèixer completament la producció de mosaics hidràulics.

Però la qualitat, la bellesa i l’originalitat del producte persistia. I és per això que durant la década dels anys 80 els nets de Bernat Martí recuperem la producció i la tradició dels paviments de mosaic hidràulic, sota el nom de Mosaics Marti. Ha estat una feina de recuperació del procés productiu dels mosaics, però també de la industria auxiliar: rehabilitació de les premses, ajustatge dels motlles, realització de les trepes...

A Mosaics Marti ens esforçem cada dia per oferir als inicis del segle XXI uns mosaics hidráulics que combinen els saber fer artesanal amb les millors materies primeres per obtenir el millor resultat en els nostres mosaics.

Els dissenys i la qualitat del modernisme i l’art-decó, es combina amb els dissenys de nous productes contemporanis, aptes per qualsevol circumstància.

“L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”. Antoni GAUDI.